Våra tjänster

Bland våra tjänster hittar du allt från renoveringar, tillbyggen, markarbeten och nybyggnationer till uthyrning av anläggningsmaskiner. Vi är även villiga att ta oss an olika specialprojekt. Kontakta oss med din idé så hjälper vi dig att förverkliga den.

Byggtjänster

Din byggkonsult genom hela byggprocessen

För de flesta är ett byggprojekt något som händer en, eller högst ett par gånger, i livet. Vi på Askerberg Bygg AB är konsulter inom bygg och arbetar med den här typen av projekt hela tiden, vi kan därför med säker hand leda dig igenom hela byggprocessen som byggkonsult.

Oss hittar du i Kalmar men vi tillhandahåller våra tjänster över hela Öland och södra Sverige.

Renovering

En renovering kan både ge dig ett trivsammare och mer praktiskt hem samt göra att din fastighet stiger i värde på bostadsmarknaden. I renoveringsarbetet ingår en rad olika moment, något som kan upplevas överväldigande för dig som privatperson utan byggerfarenhet. När du som byggherre låter oss representera dig så sköter vi allt från rivningsarbete, bygge till el och VVS.

Vi vill erbjuda våra kunder en smidig helhetslösning där de kan njuta av ett snyggt och färdigt resultat byggt efter konstens alla regler, detta utan att behöva stöta på onödiga hinder i processen.

Markarbete

Markarbetet är en viktig del av byggprojektet som du inte får missa. Om du till exempel ska bygga nytt så är grundarbetet a och o för att slutresultatet ska bli hållbart och bra. Inom termen markarbete ingår allt som har att göra med att förbereda marken och skapa ett nytt landskap. Markarbete kan även vara att släta ut en alltför kuperad terräng för att skapa en mer praktisk trädgård.

Kontakta oss om du behöver hjälp med att bereda din mark för ett byggprojekt eller om du vill anpassa din trädgård på något sätt. Om du ska bygga nytt kan vi även hjälpa dig vidare i byggprocessen och tillhandahålla dig en helhetslösning där vi agerar konsult för dig som byggherre.

Tillbyggen

Ibland är läget perfekt, men ytan för liten. Kanske har familjen blivit större eller så vill du utöka bostaden med ett hemmakontor, gästrum eller annan yta. Med ett tillbygge kan du enkelt lösa det problemet och få mer bostadsyta.

I samband med tillbygge finns dock en hel del regler. Du kan behöva söka tillstånd för att få genomföra ditt projekt, till exempel bygglov. Vi hjälper dig med hela processen och kan arbeta fram en lösning som passar dig och ditt boende.

Fönsterbyten

Visste du att du kan sänka dina energikostnader en hel del genom att byta fönster? Allt för många fastigheter har idag energislukande fönster som gör att värmesystemet måste gå varmt. Med rätt typ av fönster får du en både varmare och mindre dragig bostad.

Vi samarbetar med ett företag som tar fram måttbeställda fönster speciellt för det nordiska klimatet med bra U-värden. I deras sortiment hittar du bland annat skjutpartier, fönster och dörrar tillverkade av PVC, trä och trä-aluminium.

När du beställer nya fönster tillverkas de speciellt för din fastighet och dess mått, detta helt utan någon extra kostnad. Vi hjälper dig sedan att snabbt och smidigt installera dina nya och energieffektiva fönster så att du kan njuta av ett bättre inomhusklimat.